Matlagningskurs i Yogyakarta

Hallå hallå, sitter just nu och har det allmänt gött framför poolen, på vårt nya hotel här i Yogyakarta.



Idag har vi haft matlagningskurs för första gången på nästan fyra månader, och det var skitkul!
Vi började dagen med att gå till marknaden 5 minuter härifrån, där köpte vi alla nödvändiga ingredienser, som, kyckling, vitlök, muskotnöt, palmsocker, färsk kokos, chilli osv osv.









När vi var klara med inhandlandet drog vi tillbaka till restaurangen och upp till köket där vi började förbereda inför matlagningen. Vi gjorde i ordning kycklingen, krossade chillin tillsammans med, vitlöken, muskotnöten, rödlöken, ingefäran, kummin, torkad gurkmejarot och sen något som heter macademianöt som inte är så vanligt i Sverige, men som oftast används till bakverk eller äts direkt som snacks, detta gjordes med den traditionella morteln. Därefter wokade vi det tillsammans med citrongräs, citronlöv och en kanelpinne.









Därefter fixade vi vår kokosmjölk som vi sedan använde till till både riset och till kycklingen.





Sedan gjorde vi även en vegetarisk rätt samt två sidorätter med vegetariska chips och något som de använder istället för kött som innehåller sojabönor.














Det här var den sidorätten jag och Mesch gillade bäst, det är deras sojabönegrej och lite nötter tillsammans med vitlök, rödlök och chilli som sedan wokas med olja, palmsocker, lite vatten och en nypa salt. MUMS!




All denna mat tillsammans med en stor Bintang, det blir inte mycket bättre än så.


Kommentarer
Postat av: camillaluddemeschmamma

Åh, vad gott det ser ut! Härligt, ser fram emot att få avnjuta alla härliga rätter ni lärt er laga :D

2012-01-29 @ 20:37:14
Postat av: Adams Pappa

Absolut - Håller med Camilla!

2012-01-31 @ 20:33:07
Postat av: Adams Pappa

Adam - Nyklippt! Stiligt!

2012-01-31 @ 20:33:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0