The War Museum in Siem Reap

Under Vietnamkriget droppade amerikanerna 2 miljoner ton bomber över Kambodja för att förhindra nordvietnamesiska armen att använda sig av vägar genom landet. 

Idag finns det fortfarande över 3 miljoner outlösta minor runt om i Kambodja och det är folk som dagligen jobbar med att få bort dom, förmodligen ett av världens farligaste jobb. När det regnar blir det ännu farligare då bomberna kan förflytta sig, så de som jobbar hoppas på att det håller sig torrt.














Helipkoptern var helt galet stor




Pol Pot gav Kambodjaner dessa spadar och bad de gräva sin egen grav, när de var klara tog han den taggiga sidan på spaden och högg dem i huvudet med den.

Saloth Sar, mer känd som "Pol Pot" (Står för Political Potential) var partiledare för kommunistpartiet i Kambodja mellan 1963-1979 och även Kambodjas regeringschef 1976-1979, under denna tid iscensatta han ett av historiens grymmaste folkmord. 1,7 miljoner människor skall ha dött mellan åren 1975-1979. Han ville i princip utrota icke-önskvärda folkgrupper som inte skulle passa in i visionen om en ren khmer-stat.


Använda gasmasker från vietnamkriget


På minfältet


Det fanns landminor som var fyllda med kulor som när dom smällde flög in i personen och gjorde ofta att personen förblödde till döds pågrund av dom stora skadorna istället för att dö direkt








En kinesisk verision av amerikanernas vapen , som tro det eller ej, kunde skjuta 7km långt och hade en sprängradie på 100m.

Skotthål från en AK47







Varje sticka ni ser i marken är nedsatt för att markare en borttagen mina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0