Kong Lo Cave

Tja tja bloggen!
Vi vaknade tidigt på morgonen för att dra iväg mot den berömda tunneln, då vi inte riktigt har tid att stanna för den berömda loopen så bestämde vi oss för att göra en 1-day-trip vilket innebar en ganska behaglig biltur.

klockan 8 på morgonen gick vår minivan från vårat guesthouse. Vi hade en 3-timmarsresa framför oss, en enkel match för oss nu när vi har vart i Asien i två och en halv vecka och ett antal bra mycket längre bussresor bakom oss. 

Den 7km långa och stora grottan går inte att beskriva med ord, den måste upplevas.
Som vanligt så råkade vi ut för en liten olycka i början av vår båttur, det är ganska strömt i vissa delar av tunneln och då man sitter i en liten longtailboat eller vad det nu kallas så är den väldigt vinglig. Vi fick alla lite flashbacks från water raftingen men kunde ganska snart lugna ner oss och njuta av den fina grottan. 

Den här gången följde även Joel med och vi hookade upp med några andra backpackers från samma guesthouse som oss så totalt var vi 6 personer. Alla hade flipflops eller sandaler förutom Adam och Mesch som tyckte dom var jättesmarta när dom knöt på sig sina springskor, men ack så fel dom hade. Mitt i tunneln var vi tvungna att vada i 2 decimeter högt vatten och skorna var då helt onödiga.




Från utsiktsplatsen påväg mot Kong Lo Cave

Efter halva resan så stannade vi på en utsiktsplats och tog några rikigt fina bilder, efter det fortsatte resan fram till tunneln.


Man kan nästan se det stora gapet (ca 10m i diameter)

När vi väl kom fram så möttes vi av en fantastisk natur som ni kan se ovan. och vi märkte snabbt att gympaskor inte var det bästa valet idag, grattis Joel som även denna gången envisades med flippflopp och äntligen fick rätt då vi fick gå mycket i vattnet för att komma i och ur båten.

On the way


Inne i grottan och påväg till båtarna


Omöjligt att beskriva hur det egentligen såg ut


Väl framme på andra sidan tunneln var det underbar utsikt över floden

Det stora gapet


Ett litet vattenfall var det sista vi såg innan vi lämnade den underbara grottan

Nu sticker vi vidare till Pakse som ligger ca 7 timmar från Tha Khaek, därifrån tar vi förhoppningsvis en ny buss ner till 4000 islands och sedan in i Kambodja. Vi hörs säkert innan Kambodja, stay tuned.


Kommentarer
Postat av: Pädda

Tänker fan på Peter Pan när jag ser bilderna.



Jävla fantasivärld!

2011-10-19 @ 17:43:14
Postat av: litenhorsee

Tjenare mannen! där har ni verkligen något att grotta er i!

2011-10-21 @ 11:03:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0