Angkor Wat ett av världens 7 underverk


Nu har vi kommit fram till vårt nya guesthouse Mandalay inn. Ett guesthouse mer centralt än det andra som låg en bit utanför stan. Vårt nya guesthouse är väldigt trevligt med serviceinriktad personal som gör sitt yttersta för att göra oss nöjda, vilket vi är. Gymmet på takvåningen är ju inte fy skam det heller även om kvaliteten på maskinerna går att disskutera men till det pris vi betalar så är det helt okej.
Vi tog det ganska lungt första dagen vi besökte dagsmarknaden och hittade några fynd Adam och Joel hittade en varsin klocka och även lite kläder och väska som blev mycket prisvärda.
Till middagen så letade vi länge efter resturangen BBQ Resaurant som lonely planet hade rekomenderat men tyvär hittade vi inte till denna vilket var konstigt då vi vet att vi var på rätt gata, men den kanske hade stängt igen. Vi gick istället ner på stan och åt på ett annat bbq-ställe men tyvär kommer vi inte nämna dess namn då den tyvär inte var värd det.
Vi gick och lade oss vid 20.00-tiden eftersom vi skulle upp 04.30 för att se soluppgången vid Angkor Wat.




Klockan ringde som sagt 04.30 och Joel va allt annat än glad som ni kanske ser på bilden nedan. Men klockan 05.00 så mötte vi upp vår tuk-tuk utanför vårt hotell som vi hade bokat dagen innan. Vi fick en mycket trevlig chaufför som vi bokat upp hela dagen. Han körde oss till Angkor Wat templet och vi var verkligen inte ensamma, ca 500 turister hade samlats vid templet där vi allesammans skulle skåda soluppgången tillsammans. Efter en ganska lång väntan började det ljusna och efter en kvart till såg vi solen stiga över templet och ett sus hördes över den stora folkmassan.







Joel var den enda som vågade gå nära


Helt sjuka inristningar i väggarna







Efter soluppgången så var vi rikigt hungriga då vi inte ätit frukost än så satt vår klassiska rätt med nudlar och kyckling riktigt bra. Vi spejade runt i templet som var massivt med många detaljer på väggarna som var minst sagt imponerande. 


Nippleslip
Efter detta så besökte vi 3-4 tempel till som alla var väldigt fina men vi mattades av ju längre dagen gick då solen steg, värmen ökade och svetten rann.






Högst upp i dörren i mitten står Adam stolt då han sprungit uppför ett antal långa trappor


Vi alla tre är fortfarande vänner




Ett nytt guesthouse kanske? =)



Efter 7 timmars tittande och åkande så var turen över, vi var väldigt nöjda och vi avslutade turen med en varsin "Angkor" den lokala ölen som satt som en smäck i den stekande solen.
Nu ligger vi i vårt guesthosue och snackar massa skit och har allmänt trevligt, vi tänkte gå ut på stan snart och möta upp några svenskar som vi träffat på och senare äta middag.
Stay tuned!

Kommentarer
Postat av: Pädda

De som ristat in allt måste ju ha besuttit egenskapen envishet/tålamod i alla fall.



Som alltid sjysta bilder kompisar, keep up the good work!



p.s. plånboken funnen

d.s

2011-10-23 @ 10:02:49
Postat av: Camillaluddesmamma

Ja, oj vilka utsmyckningar! Det måste ha tagit en stund att rista in. Vad bortskämda vi är med tangentbord!:)



2011-10-23 @ 22:46:56
Postat av: Joel

2011-10-24 @ 08:27:45
Postat av: Joel igen

skönt då har jag i alla fall 700kr att leva på när jag kommer hem :)

2011-10-24 @ 08:28:36
Postat av: Anonym

Meh gick ni aldrig till Angkor thom och kollade var de spelade in Tomb Raider? =P

2011-10-26 @ 11:15:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0