4000 öar och en översvämmad bussresa


Nu var det ett tag sedan sist, det är inte så jättemycket som har hänt mer än att vi tagit oss vidare, det känns redan som vi varit här i 2 månader och vi har redan över 50 timmars bussresetid.
Just för tillfället sitter vi vid poolen i Siem Reap (Kambodja), vi kom hit mitt i natten och tuk-tuk förarna hade redan bestämt destination så idag blir det till att byta guesthouse. Påvägen hit var vi tvungna att stanna in flera gånger pågrund av översvämmade vägar men vi hoppas det ska se bra ut när vi tar en cykelrunda senare idag.

Så vad har hänt sedan sist, vi har som sagt rest en hel del och då via buss så det är därför vi inte kunnat höra av oss. Senaste stoppet var vid 4000 öar som ligger längst ner i Laos, det är inte så häftigt som namnet får det att låta, men det finns absolut en hel del öar. Vi kom till 4000 öar på morgonen och bestämde oss för att göra Asiens största (och då på bredden största) vattenfall, så efter att ha åkt ut på ön Don Kong så checkade vi in och åkte sedan tillbaka för att ta oss ner till vattenfallet. Det var lite av en besvikelse när vi kom fram då det inte såg ut som vi föreställt oss men det var helt klart en upplevelse. Alla sa i mun på varandra "tänk om vi åkt water rafting där", ja det hade verkligen varit något. =)

Efter vattemfallet och 4000 öar som vi tyvärr inte hann se så jättemycket av begav vi oss vidare mot Kambodja.
Vi gick som vanligt uop tidigt och käkade som vanligt fried rice with chicken (vi ska bya matvanor) och spelade lite kort tills båten kom och hämtade oss och två andra killar vi träffat häromdagen.

Vid gränsen till Kambodja blev allt kaos, vi sprang omkring som nyckläckta kycklingar som inte har en aning om vad som händer. Vi gör fel, lyckas ändå ta oss vidare, gör fel igen och blir skitsvettiga eftersom det är hur varmt som helst ute plus att vi har ett antal kilon på ryggen också. Tillslut lyckas vi få till allting och vi kommer över gränsen, vi betalade 26 dollar i var och det verkade som om vi klarat oss lindrigt undan då andra kom upp över 30. Så nu väntade en bussresa på ca 10 timmar som senare blev ca 12, och nu sitter vi här vid poolen och ska precis beställa in fruktsallad och annat smarrigt.



Longboat var det som gällde till och från ön


Joel och Mesch var modiga nog att ta sig ända ut


Vattenfallet och Mesch vid trädet


Här tog Joel en färsk bambuskottsdricka eller om det var någonting annat det vet vi inte


Soluppgången från vårt guesthouse på 4000 öar (Don Kong)

Kommentarer
Postat av: Camilla

Det ser fint ut! Var rädda om er därute.

Camilla/Luddesmamma

2011-10-22 @ 11:17:55
Postat av: Jennifer D

Sockerrörs dricka inte bambu. =P Tyckte han om den?

2011-10-26 @ 11:18:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0